INNSIKT > Ledende startup henter toppsjef fra Microsoft til satsing på kunstig intelligens og automatisering innenfor regnskapsbransjen

Ledende startup henter toppsjef fra Microsoft til satsing på kunstig intelligens og automatisering innenfor regnskapsbransjen

Styreleder Tom Olav Holberg fra Kistefos er svært tilfreds med å få Lene Diesen inn som CEO i Semine: «Diesen har over 10 års erfaring i IT-bransjen både med nasjonalt og internasjonalt lederansvar. Hun har både strategisk og operasjonell erfaring innen forretningsutvikling, salgsledelse og markedsføring fra ulike bransjer og har ledet virksomheter i sterk vekst og endring. Vi opplever enorm interesse for produktet fra kunder og partnere. Til nå har over 50 ledende norske virksomheter blitt kunder og de første har allerede begynt å ta i bruk AI-plattformen SEMINE som deres automatiseringsplattform for å effektivisere regnskapsfunksjonen. De øvrige vil implementere SEMINE i løpet av de neste månedene. Vi går dermed inn i en svært viktig fase hvor fornøyde kunder er vår hovedprioritet. Diesen blir svært viktig for at vi skal lykkes med dette.»

Lene Diesen ser frem til utfordringen: «Kunstig intelligens er en av de mest fremtredende teknologiene for fremtiden og i Semine ser jeg frem til å være med på å revolusjonere regnskapsbransjen. Jeg gleder meg til å bli med i et selskap som er langt fremme når det gjelder å benytte seg av kunstig intelligens og maskinlæring. Semine er inne i fase der vi skal levere på det som er lovet til markedet. Jeg ser frem til å få jobbe med dyktige kolleger og være med å bidra med min kompetanse og innsikt fra både Software Innovation/Tieto og Microsoft for å ta selskapet til nye høyder.»

Plattformen SEMINE regnes i markedet som det initiativet som er kommet lengst innen automatisering av regnskapsfunksjonen. Til forskjell fra andre aktører stopper ikke AI-initiativet ved innhenting av fakturainformasjon: SEMINE benytter også AI for automatisk kostnadsdistribusjon, påføring av regnskapsdimensjoner og for innhenting av attestasjoner.

Selskapet retter seg inn mot de store selskapene og integrerer med de fleste av de store ERP-aktørene i markedet.

Selskapet har i dag partneravtaler med Amesto, KPMG og Microsoft og forventer kraftig vekst i årene som kommer.

###

For mer informasjon kontakt styreleder Tom Olav Holberg på epost holberg@kistefos.no.

Om Semine AS

Semine AS har Kistefos AS, Amesto Group AS, samt gründerne Robert Kristiansen og Jan Høgetveit som hovedaksjonærer. Selskapet har 75 ansatte på kontorene i Kristiansand, Oslo og Kerala, India.

Om Lene Diesen

Diesen kommer fra stillingen som COO og viseadministrerende direktør i Microsoft Norge og har tidligere hatt flere lederroller i Tieto/Software Innovation.