INNSIKT > Semine forbereder internasjonal lansering

Semine forbereder internasjonal lansering

Dagens Næringsliv har intervjuet vår gründer og daglige leder om Semines internasjonale ambisjoner, målet om å trettidoble inntektene på to år og om våre nye eiere.

– Vi tror at mennesker kan brukes til noe mer fornuftig og meningsfylt enn å sitte å punche inn tall. Vi tar fakturaen helt ned på linjenivå, og det er der kunstig intelligens kommer inn. Det er nøkkelen i Semine, forteller vår CEO, Lene Diesen, til Dagens Næringsliv.

Les hele saken her:

Tekgründer syntes fakturahåndtering var unødvendig vanskelig. Nå verdsettes selskapet Semine til 300 millioner (krever abonnement)

Semine har tilbakelagt et eventyrlig år. Inntektene har tidoblet seg, fra 2 til 20 millioner kroner. I 2021 er målet å nå tredoble omsetningen, og starte vår internasjonale satsing. Om inntektsmålet for 2021 nås, så kan Semine slå i bordet med en trettidobling av omsetningen på to år!

2020 var preget av sterk vekst, både i antall kunder på plattformen og i ansettelser.

I artikkelen forteller vår gründer og innovasjonsdirektør Robert Kristiansen om bakgrunnen for å starte Semine; Robert, som hadde erfaring med å etablere teknologiselskaper fra tidligere, hadde selv opplevd hvor kort man hadde kommet med å effektivisere fakturahåndtering og hvor lav innovasjonsgraden var.

Etter noen år med utvikling av SEMINE i tett samarbeid med pilotkunder er produktet blitt modent, og flere kunder melder nå om at de klarer å automatisere over 90% av fakturaene ved hjelp av SEMINE-plattformen.

Nå er ambisjonen å konkurrere om å bli en av de ledende aktørene i Europa innenfor automatisert fakturahåndtering, forteller Robert til DN.

– Denne teknologien er utviklet i Norge, og er klar for det globale markedet, sier Diesen.

LES OGSÅ: Slik fungerer SEMINE

For å lykkes trengs kapital. Christen Sveaas-eide Kistefos har vært selskapets hovedaksjonær siden oppstarten i 2017, og har til sammen investert 85 millioner kroner. I ettertid har flere investorer fattet interesse for Semine, og i en nylig emisjon gikk Adolfsen Group og Skagerak Maturo inn med til sammen 75 millioner kroner.

I dag verdsettes Semine til omtrent 300 millioner kroner, skriver DN.

Kristian Adolfsen i Adolfsen Group er også intervjuet i saken. Adolfsen, som selv har bakgrunn som gründer innen regnskapsføring, forteller at hans selskap har gått fra å være pilotkunder til å spare mellom 3 og 4 millioner kroner årlig på å benytte SEMINE.

Les også:
Nei, du har ikke en effektiv fakturahåndtering
Hele artikkelen i DN (krever abonnement)

Ønsker du å finne ut om SEMINE fungerer for deg? Book et møte med oss!

PS! Også Shifter har omtalt artikkelen i DN. Les Shifters artikkel her:
Regnskapsrobot prises til 300 millioner kroner