INNSIKT > Semine tar regnskapet live

Semine tar regnskapet live

Finansavisen har intervjuet vår CEO, Lene Diesen, og COO, Jan Skjøy, om lanseringen av vårt nye innsikts- og analyseringsverktøy. Artikkelen ble publisert i Finansavisen den 29. november 2021, er skrevet av Torger Kveim Sti, og er gjengitt i kortere format her

 

AI-selskapet Semine sikter mot dobling med nytt verktøy som gir kundene full oversikt over løpende kostnader.  

 

Christen Sveaas, Adolfsen-brødrene og Amesto er blant flere som har satset på AI-selskapet Semine, som de seneste årene har samlet noen av Norges største selskaper på kundelisten. Nå lanserer selskapet en innsikts- og analyseringsverktøy som lar kundene se regnskapet live og overvåke forbruket ned til minste detalj.

Det spiller ingen rolle om du er en liten eller stor kunde. Løser du automasjon, skaper du større verdi uansett, sier Lene Diesen, adm. direktør i Semine.

Automatiserer regnskap

Selskapet har de seneste årene landet i overkant av 50 større norske selskaper, inkludert OBOS, KLP, Sport1 og Fredensborg, og prosesserer i dag over 200 000 fakturaer med 2.000.000 varelinjer og 300 millioner datapunkter for kundene hver måned. Selskapet har satt seg mål om å fullautomatisere fakturering og løse noen av regnskapsavdelingenes største utfordringer: At fakturaene havner hos riktig person raskest mulig, unngå regnskapsfeil og gi ledelsen et mer detaljert og oversiktlig bilde av selskapets løpende kostnader. – I komplekse selskaper som OBOS, som inkluderer flere tusen selskaper, må man kunne håndtere fakturaer i bulk, fokusere på avvikene og jobbe på tvert av selskapene samtidig. For kunder som Furusetgruppen har det vært viktig med et effektivt system for fakturahåndtering og å matche detaljeringsgraden med deres kassasystemer, sier daglig leder Jan Skjøy.

LES OGSÅ: Slik får du en mer effektiv håndtering av fakturaene

Lanserer nytt verktøy

Frem til i dag har det meste handlet om å strukturere og sortere dataen fra fakturaene, men nå har selskapet tatt teknologien ett steg videre. Denne uken lanserer selskapet et innsikts- og analyseverktøy som gir kundene live dashbord av regnskapet og gjør det mulig å overvåke forbruket ned på varelinjenivå. Verktøyet skal ifølge Diesen og Skjøy gi selskapene detaljert innsikt i forbruket, som igjen skal kunne lede til kostnadsbesparelser, bedre likviditetsstyring og gi finansdirektørene bedre beslutningsgrunnlag. – Ofte handler det om å svare på de aller enkleste spørsmålene, som hva man bruker penger på, om likviditeten kan forberedes og om regnskapet er korrekt, sier Skjøy.

Ser ut av Norge

Partneren KPMG viser i en rapport til at det som skiller Semine fra andre selskaper er at det har klart å lage en ende-til-ende løsning for automasjon av regnskap. Teknologien er kompatible med alle de store ERP-systemene som Visma, SAP og Microsoft Dyamics, samt rene regnskapsplattformer og kobles på gjennom API-er. Selskapet budsjetterer i år med en omsetning på rundt 30 millioner kroner i repeterende inntekster (ARR) og en total kontraktsverdi på over 150 millioner kroner. Neste år er planen å doble omsetningen og satse utenfor Norge. – Tidlig 2022 vil vi gjøre løsningen tilgjengelig for selskaper i andre land. Teknologien er klar for det globale markedet, så vi vil se Semine i flere land fremover, sier Diesen.

Ønsker du å lese artikkelen i sin helhet, se Finansavisen her (betalingsmur). 

 

Vil du vite mer?

Last ned vår nye e-bok «Slik brukes kunstig intelligens i økonomifunksjonen» her.